Hemşireler Günü Görkemli Kutlandı

DSC 1995
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde Dünya Hemşireler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.  Üniversite yerleşkesinde bulunan Kültür ve Kongre Merkezinde  yapılan etkinliklerle birlikte  bu yıl ilk defa bir de panel düzenlendi.
Katılımın yoğun olduğu etkinliğe, Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, İl Sağlık Müdürü M. Sait Avar ve öğretim üyeleri ile hemşireler ve hemşire öğrenciler katıldı.
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Sosyal Komitesi ile Atatürk Sağlık Yüksek Okulunun ortaklaşa düzenledikleri etkinliğin açış konuşmasını Başhemşire Rahime Atlı yaptı. Atlı konuşmasında hemşireliğin dünü ve bugünü ile ilgili bilgiler verdi. Hemşirelerin sağlığın her alanında önemli hizmetler üstlendiklerini, yapılan istatistiklere göre hemşirelerin yüzde 41’nn yaptığı işten memnun olduklarını, diğerlerinin ise memnun olmadıklarını gösterdiğini ifade etti.
Anne ve bebek ölümlerinde azalma var
Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa  Kelle de konuşmasında hemşireliğin  tıp mesleğinin gelişmesi ile vazgeçilmez bir meslek halini aldığını belirterek, son yüzyılda anne ve bebek ölümlerinin azalmasında hemşirelerin de önemli rolü ve hizmetinin olduğunu ifade ederek,  hemşirelerin ağır çalışma koşulları nedeniyle zaman zaman mesleklerinden uzaklaşmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Selimiye Kışlasında hizmet verdi
İl Sağlık Müdürü Dr. M. Sait Avar’da konuşmasında; “ Lambalı kadın Kırım Savaşında Selimiye Kışlasına gelerek   yaralı ve hastaların bakımını yapmış ve iyileşmelerinde önemli bir hizmet vermiş,yardımcı olmuştur.”dedi ve sağlık alanında çıkan yeni yönetmenliklerden söz etti.
İlk 4 yıllık hemşirelik okulunun da  Ege Üniversitesinde kurulduğunu hatırlatan Avar;  “Kamu hastanelerinde hemşirelik alanında yüzde 93 doluluk oranını yakalamış bulunmaktayız. Tabi ki daha iyi olmasını istiyoruz. Bundaki amaç daha iyi hizmet etmek ve iş yükünü azaltmaktır Hemşireler, çocuklarının hizmetten imtina ettiği,  bakmadığı anne ve babalara sizler bakıyor ve hizmet ediyorsunuz. İnsanlar hep sizler gibi olmak isterler,sizlerde bu duygularla bu mesleği seçtiniz.. “ dedi.
Hemşireler canlara can katıyor.
Ali Kemal Kadiroğlu, Hemşireliğin tedavi hizmetlerinin önemli bir parçasını oluşturduğunu  ifade ederek, hemşireliğin fedakarlık ve meşakkat isteyen bir meslek olduğunu, 25 yıllık meslek hayatında bunlara şahit olduğunu ve şahit olmaya devam ettiğini söyleyerek; “ Hemşireler sevgi, ve merhamet   duyguları ile hastalara yaklaşıyor, canlarına can katıyor. Hemşireler doktorların sağ koludur.Bu duygularla sempozyumun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. “ şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra Moderatörlüğünü  Doç.Dr. Veysi Bahadır’ın yaptığı “Hemşirelik Eğitiminde Uygulama Alanlarında Yaşanılan  Sorunlar  ve Çözüm Önerileri” sempozyumuna geçildi. Sempozyum sonunda  Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu İl Sağlık Müdürü M. Sait Avar’a katkılarından dolayı plaket  takdim etti.
Sempozyuma ve etkinliğe katkılarından dolayı  Atatürk Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr.Mustafa Kelle, Öğr. Gör.Gülhan Yiğitalp ve Birgül Aydın’a da teşekkür  plaket verildi.

DSC 1889 DSC 1893 DSC 1938 DSC 1933 DSC 1917 DSC 1943 DSC 1948 DSC 1995 DSC 2000 DSC 2006 DSC 2009 DSC 2013 DSC 2017 DSC 2036 DSC 2043