İntörn Hekimlere Acil Yaklaşımlar Sempozyumu

DSC 1792

Dekanlığı ile 6. Sınıf koordinatörlüğü tarafından D.Ü. Tıp Fakültesinden mezun olacak intörn hekimlere yönelik Acil Yaklaşımlar Sempozyumu yapıldı.

D.Ü. Tıp Fakültesi Kalp Hastanesi Konferans Salonunda yapılan Acil Yaklaşımlar Sempozyumuna Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Veysi Akpolat, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Işık, , 6. Sınıf Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Küçüköner, Dr. Zuhat Urakçı  ve İntörn hekimler katıldı.

6. Sınıf Koordinatör Doç.Dr. Mehmet Küçüköner konuşmasında; “Bu sempozyumda 6.sınıf öğrencilerimizi hekimliğe uğurlarken, öğrencilerimizin görev yapacakları yerlerde karşılaşabilecek acil yaklaşımlar konusunda bilgileri tekrarda konuşma fırsatı bulduk.” dedi.

“Ne kadar öğrenirseniz o kadar başarılı olursunuz.”

Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Veysi Akpolat, İntörn Doktorlara yönelik yaptığı konuşmada, İntörnlükte pratiğin önemli olduğuna vurgu yaprak;  “ Hepiniz farklı liselerden, farklı sosyoekonomik ortamdan ve farklı coğrafyalardan geldiniz. Kendinizi garip hissetmeyiniz. Sizler ailemizin bir parçasısınız. Bizden eğitim istediğiniz sürece biz arkanızdayız.  Ne kadar öğrenirseniz doktorluk hayatınızda o kadar başarılı olursunuz.” dedi.

Daha sonra Dr. Zuhat Urakçı, dahiliye konusunda sunum yaptı. Dr. Zuhat Urakçı sunumunda  inselin eksikliği, ağır laboratuar semptomları ve bulgular hakkında sine vizyon eşliğinde detaylı bilgiler verdi.

“Hekimlik bir tutkudur”

İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Işık’da konuşmasında İntörn Hekimlere hekim ve hekimlik konusunda bilgiler verdi. hekimliğin tarifini de yapan Işık;  “Beyaz önlüğün içerisinde yer alan, bilgi birikimi emarelerini taşıyan, en bilimsel en insancıl, en mütevazi ve en özverili biridir hekimlik.  Bunu özetlersek bana göre,   bilimsel, insancıl, mütevazı, özveri ve tutkudur hekimlik.” Şeklinde özetledi.

İyi bir hekim

Prof.Dr. Recep Işık, İyi hekim ve hekimlik konusunda bilgi verdi ve tecrübelerini anlattı.  Işık konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Hekim, sadece hasta muayene edip reçete yazan değil,  toplumun hastalıklarını yok etmeye,  insanları daha mutlu bir ortamda ve sağlık içinde yaşatmaya uğraşan bir hekim olmalıdır. İyi bir hekim, insan sevgisini taşır, fedakâr olmalıdır, karşılık beklemeden özverilerde bulur. Alçak gönüllüdür. Bilim yapan. Öğreten yol gösterendir.  Devamlı okuyacak, araştıracak kendini geliştirendir. İyi bir Hekim tıp etiği ve yasaları hakkında da bilgi sahibi olmalıdır. Bir hekim olarak kendinize ve çocuklarınıza nasıl davranılmasını istiyorsanız hastalarınıza da öyle davranın “ tavsiyesinde bulundu.

Tıp Fakültesinin dünü ve bugünü

Dicle Üniversitesi ve Tıp Fakültesinin dünü ve bugününü de anlattı. Prof. Dr. Recep Işık, 37 yıllık meslek hayatının 35 yılını D.Ü: Tıp Fakültesinde çalışarak geçirdiğini ifade eden Işık,

Tıp Fakültesinin büyük hayallerle kurulduğunu,10 gönüllü Diyarbakır insanının 1960 yılında büyük çabalar sarf ederek 1966 yılında Ankara Üniversitesine bağlı olarak Tıp Fakültesinin kurulduğunu, Fıskayasındaki tarihi bir mekânda ve barakalarda ders gördüklerini, 1982 yılında da Tıp Fakültesinin bu günkü yerine taşındığını ve şimdiye kadar da 4 bin 742 mezun verdiğini söyledi.

DSC 1792 DSC 1797