Meme Kanseri Sempozyumu Yapıldı

DSC 1626

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri, Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu ile  Güneydoğu Anadolu Meme Hastalıkları Derneğinin ortaklaşa düzenledikleri  Non-Metastatik Meme Kanserlerine Güncel Yaklaşım“  konulu  Sempozyumu yapıldı.

Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Konferans Salonunda yapılan sempozyuma Harran Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Uzunköy D.Ü Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadullah Girgin, Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Işıkdoğan  ve konuyla ilgili  akademisyenler katıldı.

Akademisyenlere yönelik yapılan sempozyumun açış konuşmasını yapan D.Ü. Hastaneleri Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadullah Girgin, dernek olarak bir süre bilimsel toplantılara ara verdiklerini, bundan sonra bilimsel toplantılara devam edeceklerini söyledi.

Üç oturum halinde yapılan sempozyumun birinci oturumun Başkanlığını  Prof. Dr. Sadullah Girgin yaptı. Bu oturuma  konuşmacı olarak katılan  Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi ve Kanser Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Uzunköy, Meme kanserinin tanıdan tedaviye, taramadan takibe her yönüyle ve en güncel Literatür eşliğinde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek; “Meme kanseri, tedavileri birbirinden farklılıklar arz eden alt türlere sahip bir hastalık grubudur. Doğru tedavi için hangi meme kanseri çeşidi ile karşı karşıya olunduğu bilinmelidir.

Meme kanserini iki evrede ele almak lazım. Evre birde cerrahi ön plana çıkıyor. Cerrahi sonrası da olmazsa olmaz kemoterip yapılmalıdır.  Lokal tedavide ise biyopsi tercih edilmelidir. Meme kanseri hastaya ait özelliklere göre değişir. Yaş, aile hikayesi,menopoz vs. gibi özellikler göz önünde bulundurulmalıdır. Herkese aynı tedavi değil. Mutlaka hastaya göre  tedavi yöntemi uygulanmalıdır. Radyo terapi mutlaka hamilelikten sonra yapılmalıdır. Hasta yaşlıdır diye koruyucudan kaçınmamak gerekir.” dedi.

Başkanlığını Prof. Dr. Abdurrahman Işıkdoğan’ın yaptığı İkinci Oturumda konuşmacı Doç.Dr. Ahmet Şiyar Ekinci, Başkanlığını da Doç.Dr. Seyit Burhanedtin Zincircioğlu’nun yaptığı Üçüncü oturumda da Dr. Öğr.Üyesi Fatma Teke konuyla İlgili sunum yaptılar. Sempozyum soru cevap bölümü ile sona erdi.

DSC 1624 DSC 1626 DSC 1628 DSC 1631 DSC 1633 DSC 1636