Çocuk Kemoterapi Ünitesi Yeniden Düzenlendi

DSC 1651

Diyarbakır Yenişehir İlçesi Belediyesi'nce 'Kanser değil, biz güçlüyüz' projesi kapsamında, Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi Onkoloji bölümünde çocukların günü birlik tedavi gördükleri kemoterapi ünitesi yeniden düzenlendi. .

Tedavi gören çocuklara, bisiklet ve tablet hediye edildi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri yönetiminin girişimleri sonucu Yenişehir İlçesi Belediyesi tarafından 'Kanser değil, biz güçlüyüz' projesi kapsamında Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi Hematoloji Onkoloji Bölümündeki kemoterapi ünitesi yenilendi.

Hasta çocukların gelişimlerini artırıcı, oyun oynayabilecekleri oyun parklarının kurulduğu ünitede kemoterapi ve transfüzyon aldıkları ünite için açılış töreni düzenlendi.

Açılışa Rektör Prof. Dr. Talip Gül, Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Kartal, rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, hastane yönetimi, hastalar ve hasta yakınları katıldı.

Hastane yönetimi tarafından tespit edilen ve çocukların ihtiyaç duyduğu alanlar ile çocuk onkoloji servisindeki kemoterapi ünitesinde yenilikler yaptıklarını belirterek; “"Bizim için bütün çocuklarımız değerli. Çocuklarımızı çok seviyor ve önemsiyoruz. Onların yüzündeki bir gülücük bile bizim için milyonlardan değerli. O nedenle buraya yaptığımız masraflardan kaçınmayacağız. Her zaman çocuklarımızın yanında olacağız. Bu çocuklar bizim geleceğimiz, geleceğimizin teminatı. Buranın maliyeti 100 ile 200 bin arasında oldu. 'Kanser değil, biz güçlüyüz' projemizin devamı Diyarbakır'ımız kötü şeylerle anılmamalı; çünkü Diyarbakır'ımız ve Diyarbakırlılar çok değerli insanlar, hassas insanlar. Burası özü çok parlak bir yer. Burayı artık bu tür insani sosyal projelerle anacağız, andıracağız" diye konuştu.

“Çocuklarımız Motive oluyor “'

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ise konuşmasında üniversitenin Çocuk Hastanesi Hematoloji Bölümü'ndeki Onkoloji Bölümü'nde bulunan günübirlik tedavi ünitesinde, her gün 10 çocuğun kemoterapi gördüğünü belirterek, “ "Polikliniklerle birlikte ünitelere gelen çocuk sayısı 150'yi buluyor. Şuan da 200 tane kemoterapi hastası, bu ünitede tedavi görüyor. Daha önce de günü birlik tedavi ünitemiz vardı, ama bakım gerekiyordu, biz Yenişehir Belediyemizle görüştük, belediyemiz bu bakımı tamamen üstlendi. Şuan da pırıl pırıl, tüm donanımlara sahip çok konforlu bir günübirlik bakım ünitesi kurulmuş durumda, koltuklar yeni,  her çocuğun yanında bir tablet var. Tabletlerle tedavi süresince sıkılmadan eğlenebiliyorlar. Tabi ki bu güzel oluşumu destekleyen, yapan tamamen finanse eden başkan beye teşekkür ediyorum. Çocuklar rahat koltuklarında tabletleriyle oynarken bir taraftan da tedavi görüyorlar. Bu tedavi 1-2 saat sürüyor. Bu süreçte çocuklar tedavilerinin farkına varmadan, bitirmiş oluyorlar. Çocukların motive olmasına büyük bir katkıdır bu ve konforlu bir tedavi şekillidir." dedi.

Yenişehir Belediyesi tarafından yenilenen Çocuk Hastanesi Hematoloji Servisi'nin günübirlik tedavi ünitesine çocukların oynaması için parklar kurulup, oyuncaklar yerleştirilirken, değişen koltuk yanlarındaki tıbbi cihazlar da çizgi film kahramanlarının figürleri ile kapatıldı. Her koltukta bulunan tabletlerle oyun oynanabilirken, tedavi gören çocuklar da yapılan yenilikten çok memnun olduklarını söyledi. Tedavi gören çocuklara tablet ve bisiklet hediye edildi.

DSC 1640 DSC 1644 DSC 1646 DSC 1651 DSC 1653 DSC 1667 DSC 1680 DSC 1698 DSC 1701 DSC 1704 DSC 1715 DSC 1742 DSC 1755 DSC 1761