Kateter Bakım Sanatı Toplantısı Yapıldı

DSC 1484

Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen  “Kateter Bakım Sanatı “ konu toplantı yapıldı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi  Kalp Hastanesi Konferans Salonunda  yapılan bilimsel toplantıya hemşire ve hekimlere katıldı. Dicle Üniversitesi Hastaneleri Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çelen’ın  yaptığı açış konuşmasının ardından konuşan Türk Hastane İnfeksiyonları   ve Kontrolü Derneği  Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek Hemşire Burcu Çınar. Derneklerinin 2 bin yılında kurulduğunu, o yıllardan beri  bilimsel faaliyetleri sürdürdüğünü söyledi.

Kateter  Bakımı Sanatı adı altında yaptıkları toplantıların 7.’sini Diyarbakır’ da yaptıklarını belirten Burcu çınar; bu toplantıları daha önce Ankara, Adana, Bursa, Mersin, Konya ve Afyon’da yaptıklarına vurgu yaprak “ Enfeksiyon kontrolü gerçekten  gönüllükle esas olan bir  başlık ve sadece enfeksiyon komitesinin işi değil aslında herkesi ilgilendiren bir iştir.  Enfeksiyon kontrol hemşirelerinin sihirli bir değneği  yoktur.  Dolayısıyla her bir  çalışanın  aynı sorumlulukla,  aynı özveriyle tüm kurallara  uyarak  hareket etmesi gerekiyor.  Bizde sizlere bugün  bu kurallardan  bahsetmeye çalışacağız.  Hem teorik ve hem de pratik  kısmından  sorularınızla  daha çok öğrenmenizi  sağlamak amacıyla birlikte olacağız." dedi.

Konuşmaların ardından  iki, oturum halinde yapılan bilimsel programa geçildi.  Birinci Oturum Başkanlığını : Doç. Dr. Recep TEKİN ’in yaptığı PERİFERİK VENÖZ KATETER (PVK), Hemş. Zülfiye ÖZALTAŞ PVK Endikasyonları ve PVK Komplikasyonları- Hemş. Kezban HAMDEMİR PVK İlişkili Enfeksiyonların Önlenmesi ve PVK Bundle'a Giden Yol konularında sunumlar yapıldı.

İkinci Oturum Başkanlığını : Yrd. Doç. Dr. Fesih AKTAR SANTRAL VENÖZ KATETER (SVK), Uzm. Dr. H. Civan TİRYAKİ SVK Endikasyonları, SVK Komplikasyonları ve SVK İlişkili İnfeksiyonlar, Hemş. Burcu ÇINAR SVK İlişkili İnfeksiyonların Önlenmesi ve Bundle Yaklaşımı, Hemş. Kezban HAMDEMİR, Hemş. Songül İLHAN, Hemş. Özgün TUGAY Pratik Eğitim - Periferik Venöz Kateter , Hemş. Burcu ÇINAR , Hemş. Songül ÖZMEN, Hemş. Sibel TEĞİN KILIÇ Pratik Eğitim- Santral Venöz Kateter  konularında sunum gerçekleştirdiler.

DSC 1484 DSC 1487 DSC 1495 DSC 1497 DSC 1499 DSC 1506