SGK Fiyatları Revize Etmelidir

DSC 1032

Başhekim Kadıroğlu; “SGK Kamu hastaneleri ile gider üzerinden bizimle gelir üzerinden sözleşme yapıyor. Dolayısıyla gelirimiz giderimizi karşılamıyor.  İlaç ve medikal malzeme  fiyatlarındaki  artışları sabit gelirimiz  karşılayamıyor. Ayrıca SUT fiyatlarının revize edilmemesi gelirimizi de azaltıyor. Ayrıca özel, kamu ve üniversite hastanesi fiyatlandırmasındaki farklılıklar da cabası.” dedi.

Diyarbakır ve çevre illerinde SAĞLIK-SEN’e bağlı şubelerini ziyaret etmek, buradaki şube başkanları ile istişarede bulunmak ve üyelerine moral vermek üzere bölgeye gelen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve yönetim kurulu üyeleri D.Ü. Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu’na da nezaket ziyaretinde bulundu.

“Hedefimiz doluluk oranını yüzde 95 ‘lere çıkarmak “

Heyeti makamında kabul eden Başhekim Kadiroğlu, Sağlık-Sen Genel Başkanı ve beraberindeki yönetim kurlu üyeleri ile bir süre sohbet ederek, Tıp Fakültesi Hastanelerinin işleyişi ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başhekim Kadiroğlu; “Hastanelerimizin yatak doluluk oranı hemen, hemen kamu hastaneleri kadardır. Doluluk oranımız yüzde 80-85 civarındadır.  Hedefimiz yatak doluluk oranını yüzde 95 rakamına çıkarmaktır. Biz hastane olarak bölgeye hitap ediyoruz. Van’dan Muşa. Bingöl’den Batman’a, Mardin’den Urfa’ya ve çevre ülke insanlarına hizmet veriyoruz. Bölge illerinden hastanemize hasta nakilleri geliyor. “ dedi.

“Artık tersine hasta göçü başladı“

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden ve Diyarbakır genelinden tedavi için batı illerine giden hastaların geri dönüş yaptığına dikkat çeken Kadiroğlu; “ Yani hastalarda tersine göç başladı. Bölgeden tedavi için battı ilerline giden hastalarımız artık geri dönüp hastanelerimizde tedavi oluyorlar. Biz burada hastaları toparlayarak taburcu ediyoruz. Onlarda Bizlere teşekkür ediyorlar. İşte biz bunun peşindeyiz. Bunun sevdasındayız. Bunun için hizmet veriyoruz. “ şeklinde konuştu.

“SGK Fiyatları revize etmeli “

“SGK Kamu hastaneleri ile gider üzerinden bizimle gelir üzerinden sözleşme yapıyor. Dolayısıyla gelirimiz giderimizi karşılamıyor.  İlaç ve medikal malzeme fiyatlarındaki artışları sabit gelirimiz karşılayamıyor. Ayrıca SUT fiyatlarının revize edilmemesi gelirimizi de azaltıyor. Ayrıca özel, kamu ve üniversite hastanesi fiyatlandırmasındaki farklılıklar da cabası.  SGK fiyatları gözden geçirmeli ve revize etmelidir. Bilimsel çalışmalarımızın ve projelerimizin tamamını döner sermayeden karşılıyoruz. Bunun için bizden milyonlarca lira kesiliyor.” dedi.

DSC 1032 DSC 1034 DSC 1036 DSC 1037 DSC 1040 DSC 1041 DSC 1044