Bölgenin En Kapsamlı Onkoloji Hastanesi

tomoterapi1

2008 yılından bu yana hizmet veren Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en kapsamlı onkoloji merkezi olan ve Medikal-Radyasyon Onkolojisi alanında hizmet veren Onkoloji Hastanesi 7’si yoğun bakım olmak üzere 47 yatak ve 3 poliklinikle hastalara hizmet vermeye devam ediyor.

Bölgenin en büyük Kemoterapi Merkezi

Onkoloji Hastanesi bünyesinde bulunan Kemoterapi Merkezi de 40 koltuk kapasitesiyle bölgenin en büyük kemoterapi merkezi konumunda olan Kemoterapi Merkezinde hastaların ilaçları tam otomatik, temiz oda ünitesinde hazırlanıp uygulanarak hastaların günübirlik  tedavileri yapılmaktadır.

3 Boyutlu Konformal Radyoterapi

Radyasyon Onkolojisinde ise Kanser hastalarına yönelik görüntü eşliğinde 3 boyutlu konformal Radyoterapi Tedavisi, Tomoterapi Cihazı ile uygulanmaktadır. Bu sayede   hastalara verilen üç boyutlu ışın doğrudan tümör yatağına verilerek, daha etkili ve daha az radyasyonla hastalar tedavi edilmektedir.