4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi Başladı

DSC 0865

Rektör Talip Gül, Tıp Örencilerine seslenerek  “Özverili ve çok çalışarak geleceğin Aziz Sancar’ı siz olabilirsiniz” dedi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğunun (DÜTF-BAT) düzenlediği “Kansere Multidisipliner  Yaklaşım konulu”  “4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi” başladı.

Dicle Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Kongre Merkezinde yapılan kongreye  Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu,  rektör Yrd. Prof. Dr.  Eyüp Tanverdi, Rektör Yrd. Pof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve  öğrenciler katıldı.

“Diyarbakır ile ilgili algınız değişecek”

Türkiye’nin 7 bölgesinden hoca ve öğrencilerin katıldığı kongrede konuşan D.Ü. Rektörü Prof. Dr. Talip Gül yaptığı  konuşmada, tıp kökenli  rektör olarak bu kongrede  bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek; “ Kongreye ülkemizin çeşitli illerinden gelen öğrenci ve hocalarımız Diyarbakır’ımızı da gezme,  görme imkanı bulacak ve bilgi sahibi olacaklardır. Diyarbakır  33 medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir kenttir. Gezdiğinizde surlarını, camilerini  medreselerini ve kiliselerini göreceksiniz. Kelimenin tam anlamıyla Diyarbakır yaşayan bir tarihtir. Diyarbakır’ mızı gezdiğinizde, tanıdığınızda Diyarbakır ile ilgili algılarınız değişecektir.” dedi.

“Ailenizin  ve Devletin üzeriniz de hakkı vardır “

Tıp eğitiminin   üzün ve zor bir eğitim olduğuna dikkat çeken Rektör Gül; “ Bu eğitiminizde ailelerinizin üzerinizde hakkı vardır. Birde Devletin üzerinizde hakkı vardır. Bir tıp öğrencisinin devlete maliyeti 2.5 milyon TL.dır.  Bu hakları çok çalışarak ödeyebilirsiniz. Çok ve bilimsel çalışarak Türkiye’nin Aziz Sancar’ı olabilirsiniz. Sizler buna adaysınız, azmederek ve çok çalışarak bunu başarabilirsiniz. “Şeklinde bilgiler verdi.

8 aylık bir çalışma

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ufuk Aluçlu da konuşmasında, Kongrenin tıp dünyasındaki bilimsel gelişmelerin takibi açısından büyük önem taşıdığını belirterek; “ Bizler geleceğin hekimlerini  sadece ders çalışılan  ortamlar içinde  kapalı kalmadan  bilimsel,  kültürel ve sosyal  alandaki gelişmelerine  ufak  da olsa bir katkıda bulunabilmek  amacıyla  bu kongreyi öğrenci arkadaşlarımızla birlikte planladık.  8 aylık bir çalışma sonucu  bugün 4. Kez kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kongremize  yaklaşık 400 öğrenci kayıt yapmışlardı. Başka illerden 60 öğrenci  katılmıştır, Ayrıca 30  öğretim üyesi de panele  ve çalıştaylara  destek sağlamışlardır.   “ dedi.

“En yüksek dış katılımlı kongre “

(DÜTF-BAT)  Başkanı Yunus Demirkol de konuşmasında  “Kongremiz Dicle Üniversitesi Tıp fakültesi tarihinin  en yüksek  iç ve dış katılımlı tıp öğrenci kongresidir. Düzenlediğimiz bu kongre Diyarbakır’ın ve Dicle Üniversitesinin tanıtımına katkı sunacaktır.Bu tür toplantılar güncel bilgilerin, ulusal otoritelerce bize  aktarılmasının  dışında; Tıp Fakültesi Öğrencilerinin sunum yapma ve kendini ifade etme bakımından önem arz etmektedir.” dedi.

Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu,  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ufuk Aluçlu ve Doç. dr. Recep Dursun”nun  destekleri ile yapılan“4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresine desteklerinden dolayı teşekkür ederim. “  şeklinde duygularını dile getirdi.

Dicle Üniversitesi 4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi 3 gün sürecek.

DSC 0865 DSC 0866 DSC 0875 DSC 0876 DSC 0880 DSC 0881 DSC 0883 DSC 0885 DSC 0888 DSC 0893 DSC 0899 DSC 0902 DSC 0913 DSC 0921 DSC 0931 DSC 0945