Reçetelerin Kontrol Altına Alınması İçin Uyardı

DSC 93896725

“2015 yılında 4 milyon, 2016 yılında 4 milyon liralık dışarıdan ilaç alınmıştır. 2017 yılında göreve geldiğimiz 8 aylık dönem içerisinde bu rakamı 2 milyon liraya düşürdük. Bunu da çok buluyoruz. Bu iki milyonla bile hastanelerimizde çok şeyler yapılır.” dedi.

Teknolojik altyapısıyla “Güvenli Hastane” olma yolunda ilerleyen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde; değişkenlikleri pozitif yönde azaltmak, yeterlilik, etkinlik ve dengeli sonuçlar elde etmek için 2018 yılının ilk Yönetimi Gözden Geçirme (YGG)  toplantısı yapıldı.

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda yapılan " Yönetimin Gözden Geçirilmesi (YGG) toplantısına. Rektör Yardımcısı ve Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Tıp Fakültesi Dekanını Prof. Dr. M. Ufuk  Aluçlu ile hastane yöneticileri, AD/BD Başkanları, Cerrahi, Dahili  ve Temel Tıp  Bölümleri  Başkanları  ve  Tıp Birim Kalite Temsilcileri  ile öğretim üyesi  ilgili araştırma görevlisi, Dr. İlgili sorumlu hemşire  idari birimlerde  Birim sorumluları  katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu; idari, mali, teknik ve sağlık konularında 2017 yılında yapılan ve 2018 yılında yapılacak olan çalışmalar hakkında geniş bilgiler verdi.  Kadiroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Yönetimi Gözden geçirme toplantıları yılda bir yapılıyordu. Biz bunu bu yıl  iki defa yapmayı planladık. Sizlerle yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı paylaşmayı ve sizlerin katkılarını ve çözüm önerilerinizi önemsiyoruz. “ dedi.

2017 yılında 850 bin hastaya poliklinik, 60 bin hastaya yataklı tedavi hizmeti verildiğini hatırlatarak, hastanelerinde son bir yılda 203 in ameliyatın gerçekleştirildiğine dikkat çeken Kadiroğlu,  11 bin 75 hastaya yoğun bakım hizmeti, 20 bin 17 hastaya da  acil servis hizmeti verildiğini söyledi.

Göreve geldikleri 8 aylık dönem içerisinde 8 yönetim toplantısı yaptıklarını, 101 karar gerçekleştirdiklerini belirten Başhekim Kadiroğlu; Sağlık Turizmi Birimini kurmaya hak kazandıklarını söyledi ve idari, mali, teknik ve sağlık konularında yaptıkları ve hedefledikleri konular hakkında detaylı bilgiler verdi.

Reçeteleri kontrol altına alın

Günlük 3500- 4500 arasında hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini ifade eden Kadiroğlu;  dışarıdan ilaç alınmaması konusunda uyarıda bulunarak “ 2015 yılında 4 milyon, 2016 yılında 4 milyon liralık dışarıdan ilaç alınmıştır. 2017 yılında göreve geldiğimiz 8 aylık dönemde  bu rakamı 2 milyon liraya düşürdük. Bu iki milyonla bile hastanelerimizde çok şeyler yapılır. Paralarımız dışarıya gitmesin istiyoruz.  Hepimizin emeğine yazık ve günahtır. Reçeteleri kontrol altına almalıyız.” dedi.

Daha sonra konuşan, Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsmail Yıldız ve diğer konuşmacılar da YGG toplantısında Gündem konularında bilgilendirmelerde bulundu..

Konuşmacılar, 2017 yılındaki toplantıda alınan kararları ve 2017 yılı hastane faaliyetlerinin  durumu, Kalite yönetim sistemi  (KYS)  ile ilgili iç ve dış hususlardaki  değişiklikler,   KYS’ nin performansı  ile ilgili  taraflardan  gelen geri bildirimler, Proses performansı ile  ürün  ve hizmetlerin  uygunluğu, Uygunsuzluklar  ve düzeltici  faaliyetler, izleme ve ölçme sonuçları, tetkik sonuçları,  Dış tedarikçiler, Kaynakların varlığı,  Risk ve fırsatları belirleme  faaliyetleri için  gerçekleştirilen  faaliyetlerin etkinliği,  İyileştirme için fırsatlar gibi konularda bilgi verdiler. Toplantı  Dilek ve temennilerle  sona buldu.

DSC 93816722 DSC 93846723 DSC 93866724 DSC 93896725 DSC 93986726 DSC 94006727

Sağlık Turizmi

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri sadece bölgemize değil, komşu ülkeler başta olmak üzere tüm Ortadoğu ve Asya ülkelerine de hizmet vermektedir. Bu hizmet, Diyarbakır’ın tarihi ve coğrafik konumundan ileri gelen bir misyondur.