• 0850 480 21 00

12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası

14
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimlik Sosyal Komite tarafından 12 – 18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Kalp Hastanesi Konferans salonunda yapılan etkinliğe Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Başhekim yardımcıları Öğretim üyeleri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu “Tıp sanatı icra edilmesinde hafta sonu, tatil, gece gündüz demeden insan hayatını kutsal kabul ederek verilen görevleri halka hizmet hakka hizmettir anlayışıyla fedakârca ,cefakarca yerine getiren  hemşirelerimiz sağlık ekibinin yardımcı unsuru değil asli unsurlarıdır” dedi.

Daha sona söz alan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhemşiresi Rahime Atlı ise, Hemşirelik mesleğinin kavramsal bilgi ve beceri içeren uygulamalı bir sağlık disiplini olduğunu belirterek; Hemşirelik  mesleğinin doğasında insana saygı ve insan haklarına değer verme olup mesleki faaliyetleri birey, aile ve topluma yöneliktir. Toplumun hemşirelik mesleğine bakış açısı yıllar içeresinde değişime uğramıştır, önceleri hemşireler toplumda şifa verici, iğneci, pansumancı, tansiyon ölçer gibi ifadelerle bağdaştırılmış, günümüzde ise hemşireler sağlık ekibi içinde bakım verici, karar verici, hasta haklarını koruyucusu, gözetici ve savunucu, rehabilite edici, eğitimci ve yönetici gibi birçok rol ve işlevleri vardır. Diye konuştu.

Kıdemli hemşirelerden Zeynep Altaş ve Leyla Çiçek ‘in konuşmalarının ardından 30 yılını tamamlamış hemşirelere plaket takdim edildi.
Etkinlik hemşirelerle ilgili çeşitli videolarının gösterimi, Hemşire Hüseyin Elbahadır Stand-up gösterisi başhekimlik sosyal komite müzik grubunun mini konseri ,çekiliş ve hediyelerinin dağıtılmasıyla sona erdi.

2  4  6 7 8 9 10 11 12 14 155