• 0850 480 21 00

Temel Yoğun Bakım Kursu

17
Türk Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği (TCDY) ve Dicle Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenledikleri Temel Yoğun Bakım Kursu Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Konferans salonunda gerçekleştirildi.
Kursa Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu,Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Cafer Güloğlu, Türk Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği Başkanı Doç.Dr.Melda Türkoğlu, Öğretim üyeleri ve çevre illerden gelen çok sayıda hekim ve sağlık çalışanları katıldı.
Yoğun Bakım Üniteleri asla ölüm öncesi bir bekleme yeri değildir.
Kursun açılış konuşması yapan Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu “Bildiğiniz gibi yoğun bakımların kurulma felsefesi, hayati öneme sahip organların fonksiyonlarının bozulması neticesinde ortaya çıkan kritik tablonun düzeltilmesidir. Yoğun bakım üniteleri asla ölüm öncesi bir bekleme yeri değildir, bizati hastaya yaşama geri dönme imkanı sağladığı bunun için yoğun emek sarf edilen belli standartları olan belli kılavuzlar içerisinde hareket edilen ve belli bir kültürü olan ünitelerdir. diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Cafer Güloğlu ise yaptığı konuşmada; Acil bölümünde çalışan bir öğretim üyesi olarak, özellikle bölge hastanesi olmamızdan dolayı hasta potansiyelimiz çok fazla her türlü vaklar bize gelmekte bu hastaların büyük bölümünü yoğun bakım ünitelerinde tutuyoruz ,işte bu noktada kalifiyeli elamanların yetişmesi adına böyle kursların düzenlenmesi, desteklemesi ve yetişen elemanların bu durumdaki hastaları tedavi edilebilmesi  aşamasında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum, böyle bir kursta emeği geçen herkese teşekkür ederim .dedi.

Daha sonra söz alan Türk Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği Başkanı Doç.Dr.Melda Türkoğlu ise;Yoğun Bakım Üniteleri Türkiye’de sadece Anestezi ve Reanimasyon  merkezleri tarafından özveriyle gerçekleştiriliyordu ancak normal bir yoğun bakım eğitimi yoktu 2000 yıllarda bizde iç hastalıkları ve göğüs hastalıkları hekimleri  olarak Yoğun bakımların bir uzmanlık alanı olmasını ve tanımlanmış bir eğitimin olmasını istedik .Bu yüzden bir kısım dahili ve cerrahi hekimler bir araya gelerek 2005 yılında derneğimizi kurduk Türkiye’deki   yoğun bakım işine bizlerde aday olduk, derneğimizi kurduktan sonra her yıl bir çok toplantı ve bilimsel etkinlik  düzenledik ve onlardan bir tanesini Diyarbakır’da yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Diye konuştu.
Düzenlenen kursta yapılan sunumlarda Kritik hasta tanımı, Yoğun bakım ünitelerinde yapılanma ve organizasyon, Yoğun bakımda hasta bakımının temelleri, Hava Yolunun Sağlanması ve oksijen tedavisi ilkeleri, Non-İnvaziv mekanik ventilasyon uygulamaları, İnvaziv mekanik   ventilasyon uygulamaları,Yoğun bakımda akut böbrek hasarı ve renal replasman tedavileri,Şok ve kritik hastada hemodinamik monitorizasyon, Yoğun bakım enfeksiyonları ve sespis konular anlatıldı. Kursiyerlerinde aktif bir şekilde katıldığı program sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.
17
18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33