• 0850 480 21 00

D.U.T.F. Hastaneleri 3.Hestourex 2019 Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı ve Kongresine Katıldı

b

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 3.Hestourex 2019 Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı ve Kongresi  Aktüel Expo Uluslararası Fuarcılık Ticaret Ltd.Şti. tarafından 04-07 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya Expo Center'de Hestourex Dünya Sağlık, Spor Alternatif Turizm Fuarı ve Kongresi düzenlendi.

Bu kongreye Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerini gerek ulusal gerekse de uluslararası camiada temsil ve tanıtmak amacıyla Hastanelerimiz Başhekim Yardımcısı. Doç.Dr. Recep DURSUN ve Sağlık Turizmi Kurulu üyesi ve Bilimsel Araştırma ve Proje Birimi sorumlusu Abdulhakim KARADENİZ katılım sağladılar.

Kongrede; Almanya, Nijerya, Senegal, Pakistan, Hindistan, Benin, Gürcistan, Bosna Hersek, Ukrayna, Belarus, Rusya, Moldova, İran, Irak, Kazakistan, Kırgızistan ülke temsilcileriyle bire bir görüşmeler gerçekleştirilmiş, Görüşme sonunda  hastanelerimizle işbirliği yapmak amacıyla Diyarbakır’a gelip hem Diyarbakır’ı hem de Dicle Üniversitesi ve Tıp Fakültesi  hastanelerini görmek istediklerini ifade etmişlerdir.

Bununla beraber; Antalya Alman Konsolosu Sayın Wolfgang WESSEL ile görüşülerek Almanya ve Diyarbakır arasında sağlık ve turizm alanlarında işbirliği yapma konusunda fikir birliği sağlanmıştır.

Hestourex 2019 Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı ve Kongresinde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerini ve hastanelerde verilen hizmetleri anlatan tanıtım materyalleri dağıtıldı.

HESTOUREX sağlık turizmi, spor turizmi ve alternatif turizm alanlarında sektör profesyonellerini bir araya getiren en geniş̧ kapsamlı uluslararası iş geliştirme platformudur. 2018’de, 253 katılımcı firmadan, 517 yetkili il e 165 Ülkeden gelen 5017 kişilik alım heyeti toplam 50.387 ikili iş görüşmesi gerçekleştirilmiş̧, orta ve uzun vade de toplam 20 milyar TL’lik yeni iş potansiyeli yaratılmıştır.

Bir sonraki HESTOUREX sağlık turizmi, spor turizmi ve alternatif turizm Kongresi 9-12 Nisan 2020 tarihinde Antalya’da düzenlenecektir.

a b saglik turizm