HAKKIMIZDA

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Eğitim Birimi, 2010 yılında kurulmuştur. Eğitim Hemşireliği olarak yürütülen eğitim çalışmaları, hastanedeki kalite çalışmalarıyla birlikte yerini tüm hastaneleri ve tüm çalışanları kapsayan komplike bir eğitim anlayışına bıraktı. Bu yeni eğitim anlayışıyla tüm çalışanlarda; mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sunmak suretiyle eğitim farkındalığı oluşturmak amaçlanmıştır. Söz konusu farkındalığın içeriğine, kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak için gerekli olan mesleki ve kişisel gelişim eğitim konuları konuldu.
Türkiye’deki sağlık hizmet sektöründeki gelişmeler ile Hizmet Kalite Standartları, (HKS-en son ismi Sağlık Hizmet Kalite Standartları-SHKS oldu) önemli bir noktaya gelerek sağlık hizmet sunucusu olan hastaneler için zorunluluk haline gelmiştir. Hastaneler, SHKS’yi uygulayarak hasta/çalışan için güvenlik ve memnuniyeti sağlamak istemektedir. SHKS’nin  anlaşılması ve uygulanması için bilinmesi gerektiğinden Eğitim Birimi’ne yeni bir misyon yüklenmiş olmaktadır.  Bu vesileyle, Eğitim Birimi, eğitim planının temeline SHKS’yi alarak çalışanlar tarafından SHKS’nin öğrenilmesi ve uygulanması için eğitim seferberliği başlatmıştır.  Bir çok SHKS eğitimlerinin yanı sıra, çalışan ve hasta/hasta yakınları için sosyal eğitim projeleri gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, yurt içi ve yurt dışı stajyer organizasyonu ve Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlenen sertifika programlarıyla büyük başarılara imza atmış bulunmaktayız.
Eğitim Birimi; 1 (bir) koordinatör, 1 (bir) birim sorumlusu, 2 (iki) eğitim planlayıcısı ve 1 (bir) büro personeli olmak üzere 5 (beş) çalışanıyla Merkez Laboratuvarı üstündeki bürosunda çalışmalarına devam etmektedir. Elde edilen başarılar ve kendine özgü anlayışıyla sağlık hizmet sunucusu olan hastaneler (özellikle emsali olan üniversite hastaneleri ) arasında örnek olan Eğitim Birimimizin çalışmaları, tüm hızıyla devam etmektedir. Üst yönetimin desteği, çalışanların katılımı ve eğitim birimi organizasyonuyla ekip ruhu içinde daha güzel çalışmalara imza atılması hedeflenmektedir.

Eğitim Birimi