35,10,0,50,1
0,2,1,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,1

Kalp Hastanesi

Onkoloji Hastanesi

Bölgenin en büyük kanser teşhis ve tedavi hastanesi olan Onkoloji Hastanemizde Medikal Onkoloji ve Radyasyon

e randevu1 e sonuc yemek1 e rehber gebe son1

Çin Aşısı (Coronavac) Hastanemizde Gönüllü Vatandaşlara Uygulanmaya Başlandı

11

Korona virüse karşı Çin'de geliştirilen ve Türkiye'de 'Faz-3' çalışmaları kapsamında 16 Eylül'de ilk kez sağlık çalışanlarına uygulanan Çin aşısı (CoronaVac) Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesinde gönüllü vatandaşlara uygulanmaya başlandı.

Çin aşısı için alınan başvurular aşı miktarına göre gönüllü olan vatandaşların önceden alınan PCR ve kan örnekleri sonuçlarına göre günde ortalama 20 kişiye aşı yapılıyor.

Dicle Üniversitesi Hastanesinde gönüllüler üzerinde yapılan aşı hakkında bilgi veren Başhekim Prof. Dr. Mehmet Akdağ, "Faz-3 çalışmasının ikinci ayağı olan gönüllü kişiler üzerindeki aşılama programlarına başlamış bulunmaktayız. Pazartesinden itibaren gönüllüler aşılanmaya başlandı. Şu an itibariyle herhangi bir majör sıkıntımız yok, gayet iyi gidiyor" dedi.

11

14