35,10,0,50,1
0,2,1,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,1

Kalp Hastanesi

Onkoloji Hastanesi

Bölgenin en büyük kanser teşhis ve tedavi hastanesi olan Onkoloji Hastanemizde Medikal Onkoloji ve Radyasyon

3. Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

8

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ‘nü Tıp Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirdiği etkinlikle kutladı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimlik Sosyal Komite tarafından düzenlenen etkinliğe Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu, Başhekim Yardımcıları Doç.Dr.Fesih Aktar, Dr.Öğretim Üyesi İsmail Yıldız, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhemşiresi ve Sosyal Komite Başkanı Rahime Atlı ve Sağlık çalışanları katıldı.

“Asıl engel anlayıştaki engeldir”

Etkinlik açılış konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu, “Her yıl 3 aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutlanmakta ,aslında ben böyle bir adlandırmayı doğru bulmuyorum çünkü her engel aşılabilir dolayısıyla engelsiz bir hayat olduğuna inanıyorum zira bugün gelinen noktada şunu çok iyi görebiliyoruz ki artık spor ve bilim alanlarında faaliyet gösteren bir çok insanlarımız var.

Asıl engellinin anlayıştaki engel olduğunu belirten Kadiroğlu ;Şu gerçeği ortaya çıkarmamız lazım asıl engel insana bakıştaki engeldir, sevgideki engeldir, yeteri kadar görememekteki engeldir esas olan bu engellerdir, azimle, gayretle, ilgiyle ve imkan tanındığında çok güzel işler yapılabileceğine hepimiz şahidiz. diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan hastane çalışanlarından işitme engelli Nalan Kaya işaret diliyle hayat hikayesini anlattı.

Azerbeycanlı Kum sanatı ustası ve Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Nevruz Ahmedov günün anlam ve önemine binaen yapmış olduğu görsel şölen ilgiyle izlendi.

Etkinlik tüm katılımcıların iştirak ettiği pasta kesimiyle sona erdi.

1

2