35,10,0,50,1
0,2,1,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,1

Kalp Hastanesi

Onkoloji Hastanesi

Bölgenin en büyük kanser teşhis ve tedavi hastanesi olan Onkoloji Hastanemizde Medikal Onkoloji ve Radyasyon

Lösemili Çocuklar Moral Etkinliğinde Buluştu

7

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde tedavi gören lösemi hastası çocuklar, kendileri için düzenlenen moral etkinliğinde gönüllerince eğlendi.
2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimlik Sosyal Komite tarafından, Çocuk Hastanesinde tedavi gören lösemi hastası çocuklara Kalp Hastanesi konferans salonunda çocuk şenliği gerçekleştirildi.
Etkinliğine Başhekim yardımcısı Doç.Dr.Fesih Aktar Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Söker,Hastaneler Başhemşiresi ve Başhekimlik Sosyal Komite Başkanı Rahime Atlı, , hastane çalışanları ve hasta yakınları katıldı. Etkinlik bando ekibinin sahne almasıyla başladı. Doyasıya oynayan çocuklar, daha sonra tiyatro gösterimini izleyerek pasta kesti. Katılımcılar farkındalık oluşturmak için maske takarak bilinçlendirme mesajı verdi. Hastaneler Başhemşiresi ve Sosyal Komite Başkanı Rahime Atlı, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla yeni bir etkinliğe imza attıklarını dile getirdi. Atlı, “Bu etkinliğimizde Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi öğretmen ve öğrencileriyle, tiyatro gurubu, bando takımı ve palyaçolarla birlikte etkinliği düzenledik. Onlara tekrardan teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın moral ve motivasyonlarını artırmayı amaçlıyor, hepimiz maske takarak onların iyileşmelerinde katkıda bulunabileceğini topluma göstermek amacıyla farkındalık oluşturduk. Hem oyuncular, hem çocuklar hem de aileler hep birlikte maske taktık. Maskemi takarım keyfime bakarım diyoruz, tüm çocuklarımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz” dedi.
Etkinlikler tedaviyi başarıya götürüyor
Dicle Üniversitesi Çocuk Hematoloji Bilimi Dr. öğretim üyesi Hülya Özer, bu tür etkinliklerin lösemili çocukların tedavilerini başarılı etkilediğini aktardı. Özer, “Lösemi tedavileri çok ağır süren kronik hastalık gurubunda geçiyor, uzun süren tedavi çocukların okullarından, arkadaşlarından uzak kalmalarına ve sürekli hastane ortamında bulunmaları onların moralinin düşmesine neden oluyor. Bu tür etkinlikler çocuklarımızın sosyalleşmesine katkıda bulunuyor, moral ve motivasyon yüksek olunca tedavi başarımızda çok güzel etkileniyor” diye konuştu.
Başhekim yardımcısı Doç.Dr.Fesih Aktar tarafından emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi. Toplu pasta kesimi ve çocuklara hediye dağıtımının ardından etkinlik sona erdi.

5

6