35,10,0,50,1
0,2,1,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,1

Kalp Hastanesi

Onkoloji Hastanesi

Bölgenin en büyük kanser teşhis ve tedavi hastanesi olan Onkoloji Hastanemizde Medikal Onkoloji ve Radyasyon

1. Dicle Tıp Pediatri Günleri, 23. Güney-Güneydoğu Anadolu Neonatoloji Toplantısı

yenidogan

1.Dicle Tıp Pediatri Günleri, 23. Güney-Güneydoğu Anadolu Neonatoloji Toplantısı Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya Mersin’den Van iline kadar 30 Yenidoğan uzmanı ve çevre illerden yüzün üzerinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanları katıldı. Başkanlığını Çukurova Üniversitesi Yenidoğan Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Satar ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Yenidoğan Bilim Dalı Başkan Doç. Dr. Sabahattin Ertuğrul’un yaptığı toplantı Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. Seyfettin SARIBAŞ’ın “Türkiye’de ve Diyarbakır’da Bebek ve Çocuk Sağlığı” konuşmasıyla başladı.

Toplantıda çeşitli Üniversitelerden saygın akademisyenler tarafından yenidoğan ve prematüre doğan bebeklerin beslenmesi, enfeksiyonları, aşılanması, doğum odasında yaklaşımlar, akciğer sorunları gibi önemli konularda bilimsel yaklaşımlar ve öneriler sunuldu. Katılımcılara İzgören Akademi yönetim kurulu üyesi kişilik gelişim uzmanı Gökhan Okçu  tarafından Ülkemizde tartışılan sağlık çalışanlarına şiddetin önemli bir nedeni olan sağlık çalışanı ve hastalar arasındaki iletişimin önemi ve bu iletişimin nasıl ve hangi hassasiyetle yapılması gerektiği konusunda “Hassas İletişim” adlı sunum gerçekleştirildi. Toplantının sonunda Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Yenidoğan Bilim Dalı Başkan Doç. Dr. Sabahattin Ertuğrul ;  Katılımcıların  ilgisinden memnun ve mutlu olduklarını   gelecek yıl daha kapsamlı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları konulu bir kongre yapmak istediklerini ifade etti.

Ayrıca, toplantıda Diyarbakır ilinde arkeolojik açıdan Dünyanın ilgisini çeken Zerzevan Kalesi ve Mithras Tapınağı ile ilgili Dicle Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Zerzevan Kalesi Kazı Çalışmaları Başkanı Doç. Dr. Aytaç ÇOŞKUN tarafından katılımcılara sunum yapılarak tanıtımları yapıldı.

yenidogan

Dicle Üniversitesi