• 0850 480 21 00

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Engellilerle Buluştu

1

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimlik Sosyal Komitesi tarafından organize edilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında İl Halk Kütüphanesinde Engelli vatandaşlara “Sağlıklı Beslenme ve Obezite” konulu eğitim semineri verildi.

Eğitim seminerine Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu, Tıp Fakültesi Dekan yardımcısı Doç.Dr. İlker Kelle, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhemşiresi Rahime Atlı, sağlık çalışanları ve çok sayıda görme ve bedensel engelli bireyler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu “Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak hastanelerde verdiğimiz sağlık hizmeti dışında sağlık alanındaki gelişmelerden yana  toplumun bilinçlendirmesi ,farkındalığın oluşturulması gibi soysal sorumluluk projelerinde de  üzerlerine düşeni  layıkıyla yaptıklarını söyledi.

Besinlerimiz aynı zamanda ilaçlarımızdır

Obezitenin kronik bir hastalık olduğunu vurgulayan Kadiroğlu ;Dünya Sağlık Örgütü obeziteyi sağlığı bozacak düzeyde anormal ve aşırı şekilde beslenme ve yağlanma  ifade eder ,son derece önemli bir kronik hastalık olan obezite yani aşırı kilolu olma hali olsa belki sıkıntı olmayacak ama bunun beraberinde çok ciddi bir takım sistemik hastalıkları yol açtığı bilinmektedir. Dolasıyla sağlıklı beslenme obeziteyle ilgili bilenmesi gereken önemli bir tedavi şeklidir yani besinlerimiz bizim aynı zamanda ilaçlarımızdır. Dedi.

Engelli dernekleri adına konuşan Altınokta Körler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Mehmet Akif Karataş’ta yaptığı konuşmada ; Altınokta Körler Derneği olarak kurumlarımızla yakın diyalog halinde bulunarak çeşitli faaliyetler yürütmekteyiz. Dicle Üniversitesi’yle  son yıllarda Tıp Fakültesi ve Engelliler Araştırma ve Uygulama merkezi işbirliğiyle çok önemli yararlı faaliyetler yapmaktayız. Bugünde böyle bir etkinliğin yapılmasından son derece mutluyuz. Diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Pakize Gamze Erten Bucaktepe ve Diyetisyen Kadir Arı tarafından Sağlıklı Beslenme ve Obezite konuları hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Sorulan soruların cevaplanmasının ardından seminere katılan engellilerin boy ve kiloları ölçülerek Beden Kitle İndeksi (BKİ) testi yapıldı.

Eğitim semineri sonunda Altınokta Körler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Mehmet Akif Karataş tarafından eğitim seminerinde emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi.

1

2