35,10,0,50,1
0,2,1,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,1

Kalp Hastanesi

Onkoloji Hastanesi

Bölgenin en büyük kanser teşhis ve tedavi hastanesi olan Onkoloji Hastanemizde Medikal Onkoloji ve Radyasyon

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Bünyesinde Pet-Ct Ünitesi Açılışı Gerçekleşti

3

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kanser hastalarının tedavisinde kullanılan gelişmiş görüntüleme sistemi olan PET-CT ünitesinin açılışı gerçekleşti. Modern koşullarda deneyimli bir ekip ile onkoloji hastalarına hizmet veren PET-CT cihazı ile Nükleer Tıp Kliniğinde birçok onkoloji hastasının tedavisi gerçekleştirilecek.

Nükleer Tıp Ünitesinde gerçekleştirilen açılışa, Rektör Prof. Dr. Talip GÜL, Rektör Yardımcısı, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU, Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zeki DOSTBİL, Başhekim yardımcıları , Nükleer Tıp Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve hastane çalışanları katıldı.

Ünitenin açılışında konuşan Rektör GÜL, ünitede ön kanser taraması ile ilgili cihazların olduğunu belirterek kanser hastaları ve tarama yaptırılması gereken vatandaşların ücretsiz biçimde cihazdan yararlanabileceklerini söyledi.

Günde 15 Hastaya hizmet veren ünitenin sağlık alanında ve hastalığın takibinde önemli rol aldığını belirten GÜL, “cihaz, kanserli dokuların yerini nokta olarak saptayabilme özelliğine sahip. Bu sayede biyopsi ve parça alınması gibi uygulamaların daha doğru biçimde yapılarak, hastalığın tanılanması ile yaklaşımında daha kesin sonuçlar elde edilmesine imkan sağlıyor. Cihaz kanserin yanı sıra, çeşitli enfeksiyon hastalıkları, akciğer, kalp gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılıyor” dedi ve hastanedeki sağlık hizmetlerinin daha nitelikli ve kapsamlı verilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Daha sonra üniteyi gezen Rektör Gül ve beraberinde heyet, uzmanlardan detaylı bilgi aldı.

1

2