35,10,0,50,1
0,2,1,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,1

Kalp Hastanesi

Onkoloji Hastanesi

Bölgenin en büyük kanser teşhis ve tedavi hastanesi olan Onkoloji Hastanemizde Medikal Onkoloji ve Radyasyon

Hükümlü Ve Tutuklu Kliniği İle Adli Tıp Anabilim Dalı Açılışı Gerçekleşti

6

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri bünyesinde Hükümlü ve Tutukluların Muayene ve Tedavilerinin yapılacağı klinik açıldı. Hastanede tedavi görmesi gereken hükümlüler için özel olarak açılan ve dizayn edilen kliniğin açılışı Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, Cumhuriyet Savcıları M. Emin ŞEN ve Mehmet ERGİN, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. A. Kemal KADİROĞLU, Jandarma Tabur Komutanı, Yarbay Özkan MERCAN, Açık Cezaevi Müdürü Yüksel ALAN’ın katılımıyla gerçekleşti.

Cezaevi’nde kalan tutuklu ve mahkûmların tedavilerinin yapılması için sevk edilen hastaların her türlü donanım ve cihazın olduğu klinikte tedavi olacağını belirten GÜL, Adli Tıp Anabilim Dalının da açılışını gerçekleştirdi.

GÜL, Hükümlü ve Tutuklu Kliniğinin de bölgede eksik olduğunu ve savcılarla istişare sonucu kliniği hizmete açtıklarını belirterek, bir sene önce yapımı başlanan kliniğin standartların üzerinde dizayn edilerek, hastaların konforuna özen gösterilerek 8 yataklı bir koğuş olarak hizmete açıldığını söyledi.

Savcı Mehmet ERGİN ise uzun süredir devam eden projenin tamamlandığını, hükümlülerin sağlık ihtiyaçlarını gidermek için yapılan bu projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektör GÜL daha sonra Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. A. Kemal KADİROĞLU ile beraber Tıp Fakültesi Hastanelerinin önünde bulunan Hasta Yakını Bekleme salonu ve kantinleri de inceledi.

2

3