35,10,0,50,1
0,2,1,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,1

Kalp Hastanesi

Onkoloji Hastanesi

Bölgenin en büyük kanser teşhis ve tedavi hastanesi olan Onkoloji Hastanemizde Medikal Onkoloji ve Radyasyon

Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde Hepatit Ve Aşılama Farkındalığını Artırmak Amacıyla Etkinlik Yapıldı

1

Dünya Hepatit Günü nedeniyle Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde hepatit ve aşılama farkındalığını artırmak amacıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlik, GÜNİDER ve Dicle Üniversitesi Başhekimliği Sosyal Komitesi tarafından organize edildi. Etkinliğe Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Celal DEVECİOĞLU, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Fesih AKTAR, Hastaneler Başhemşiresi Rahime ATLI ve Başhemşire Yardımcıları, Dicle Üniversitesi Sosyal Komite üyeleri, enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji anabilim dalı ve çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman doktor ve hemşireleri ile sağlık çalışanları katıldı. Etkinlikte aşıyla önlenebilen hepatit türlerine yönelik aşılamanın önemini vurgulamak açısından üzerlerinde ‘Hepatit miyim? ‘ ve ‘Hepatit aşısı ol’ yazılı balonlar çocuklara dağıtıldı.

Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Fesih AKTAR; Ülkemizde büyük çoğunluğu Hepatit B olmak üzere 3 milyonun üzerinde hepatit hastası olduğunu, maalesef bu hastaların büyük bölümünün hepatit olup olmadıklarını bilmediklerini, bu etkinlik önce aşısız ve hepatit olduklarını bilmeyen vatandaşlarımızın tarama testleri yaptırması ve ardından aşılamaya yönlendirmek için farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Hepatitlerin kanser ile ilişkili olduğunu ve hepatit B aşısı ile kanserin önlenebildiği, hepatit C’nin ise aşısı olmadığı ancak erken tespit edilmesi halinde tedavi ile düzelebileceğini belirten Doç. Dr. Fesih AKTAR, bu etkinliği organize eden başta GÜNİDER ve Dicle Üniversitesi Sosyal komitesi olmak üzere tüm gönüllü katılımcılara ve çalışanlara teşekkür etti,  vatandaşların hepatit olup olmadıklarını öğrenmek için test yaptırmalarına ve aşılarını eksiksiz yaptırmalarına vurgu yaptı.

1

2