• 0850 480 21 00

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

1
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimlik Sosyal  Komitesi tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle etkinlik düzenlendi.
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimlik konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe  Dicle Üniversitesi Rektör vekili Prof.Dr.Eyüp Tanrıverdi, Dicle Üniversitesi Rektör yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Caffer Güloğlu, Dicle Üniversitesi  Genel Sekreteri Dr.Kenan Yakupoğlu ,Öğretim üyeleri ve çok sayıda Üniversite çalışanları katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende İlahiyat Fakültesi Araştırma görevlisi Rıfat Ablay  tarafından okunan  Kuran Tilavetiyle tüm şehitlerimize dualar edildi. Ardından 15 Temmuz gecesi yaşananlar ile ilgili video gösterileri yapıldı.
Etkinlikte söz alan Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu;15 Temmuz ülke ve toplum tarihiz açısından bir milattır. Bu zor zamanda necip milletimizin her ferdi ihanet girişimine tepki göstermiş ortak duygular, noktalar çerçevesinde bir araya gelerek bir destan yazmıştır, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3.yıldönümünde fetullahçı terör örgütünün vatan haini kirli, münafık yüzünü anlatmak, cesur yürekleriyle destan yazan şehit ve gazilerimizin aziz hatırasına sahip çıkmak bu şuuru bu inancı gelecek nesillere aktarmak vatan borcumuzdur.  diye konuştu.
     Etkinlik 15 temmuz demokrasi marşının çalınmasıyla sona erdi.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 12