• 0850 480 21 00

Rehber Hemşire Eğitimi Projesi Hayata Geçirildi

2

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yürütülen “Rehber Hemşire Eğitimi” Projesi hayata geçirildi.

Öğrencilerin mesleki yeterliliğinde etkin rol alan klinik hemşirelerine eğitim ile daha iyi rehberlik yapabilme becerisi kazandırmak ve öğrencilere daha kaliteli hemşirelik bakım hizmeti verilmesini sağlamak amacıyla, 2018 yılında projelendirilen ve 2019 yılında eğitim hibe desteği kazanan  “Rehber Hemşire Eğitimi” projesi Dicle Üniversitesi Rektörlüğü ve Karacadağ Kalkınma Ajansı arasında Teknik Destek Programı kapsamında imzalanmıştı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Eğitim Birimi tarafından projelendirilen "Rehber Hemşire Eğitimi" 24 Haziran 2019 tarihinde start aldı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde görev yapan klinik birim hemşirelerine beş gün süren eğitim boyunca Doktor öğretim Üyesi Derya UZELLİ YILMAZ tarafından rehber hemşirelere klinik uygulama, laboratuvar uygulamaları ve öğrenci ile iletişim konularında eğitim verildi.

Eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanan hemşireler, 2019 ve 2020 Eğitim-Öğretim yılında hastanemizde hemşire öğrencilerimize rehberlik yapacaktır.

1 2 3 4 5 6 7