Çocuk Hastanesi Kan Alma Ünitesi Yenilendi

4

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi kan alma ünitesi , Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ nin ilk mezunlarından olan merhum Çocuk Hekimi Dr. Savaş Atalay anısına ailesi tarafından dizayn edilerek hizmete açıldı.

Yeniden dizayn edilen kan alma ünitesinin açılış törenine  Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu, Çocuk Hastalıkları Anabilimdalı başkanı Prof.Dr. Mehmet Celal Devecioğlu, Göğüs Hastalıkları Anabilimdalı öğretim üyesi ve Tıp Fakültesi eski dekanlarından Prof.Dr.Recep Işık, Öğretim üyeleri, sağlık çalışanları ve Merhum Dr.Savaş Atalay’ın ailesi katıldı.

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu yaptığı konuşmada; Eski kan alma ünitemiz fiziki şartlarda kapasitenin altında küçük bir oda da hizmet veriyordu. Bizde mevcut olan fiziki yapıyı daha kullanışlı hale getirerek  çocuklarımıza ve ailelerine daha konforlu ,ferah bir mekanda hizmet vermeyi amaçladık  bu anlamda bizlere destek olan, katkı sunan Atalay ailesine teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Dedi.

Ünitenin yenilenmesinde katkıları olan  merhum Çocuk Hekimi Dr. Savaş Atalay’ın ailesine adına kardeşi Gönül Atalay’a Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu tarafından plaket verildi.

1 2 3 4 6