Otizmli Çocuklar Konulu Fotoğraf Sergisi

1

Otizm konusunda farkındalık yaratmak ve dikkat etmek için Dicle Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları tarafından Tıp Fakültesi Binası’nda  Otizmli çocuklar konulu fotoğraf  sergisi düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları tarafından organize edilen sergiye Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr.İlker Kelle, Genç Yeryüzü Doktorları Danışmanı Tıp Fak.Öğrt.Üyesi Doç. Dr. Fesih Aktar, Öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Genç Yeryüzü Doktorları Danışmanı Tıp Fak.Öğrt.Üyesi Doç. Dr. Fesih Aktar yapmış olduğu açıklamada “Dicle Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları olarak, Dicle Üniversitesi Rektörlüğümüz ve Tıp Fakültesi Dekanlığımızın da destekleri ile başta geleceğin hekimleri olan öğrencilerimizle birlikte Otizmli çocuklarda farkındalığı artırmayı amaçladık. Bildiğiniz gibi Birleşmiş Milletler tarafından Nisan ayı Dünya Otizm Farkındalık ayı olarak kabul edilmektedir. Bizlerde genç meslektaşlarımız ile birlikte bu farkındalığı daha da yaygınlaştırmak amacıyla bir fotoğraf sergisi ve otizmli çocukların kendi dillerinden duygularını ifade eden bir çalışma yapmaya çalıştık.

Otizm bir hastalık değildir.

Otizm bir hastalık olmadığını belirten Aktar;  Otizm eğitilebilir ve öğretilebilir bir davranış sorunudur. Bir çok etken  ve nedenin rol oynadığı bu davranış sorununa da en iyi yaklaşım bu çocukları tanımak, onların toplumda temel haklarını korumak ve sosyal olarak yaşamlarını kolaylaştırmak için gerekli hassasiyetlerin gösterilmesini sağlamak, engelli çocuklar yada bireyler olmadıklarını göstermek zorundayız. Sergimizde emeği geçen herkese ve katılımlarından dolayı da sayın Dekan yardımcımız Doç. Dr. İlker Kelle hocamıza ve tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Diye konuştu.

1 2 3 4