14 Mart Tıp Bayramı

7

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimlik Sosyal Komite tarafından 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle program düzenlendi.

Başhekimlik konferans salonunda yapılan törene Dicle Üniversitesi Rektör yardımcıları Prof.Dr.Tahsin Kılıçoğlu, Prof.Dr.Eyüp Tanrıverdi ,Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu, Dekanlar, Öğretim üyeleri ,Sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Cafer Güloğlu, “Yaradılmışların en güzeli en özel olan insanın daha iyi koşullarda ve yaşama devamlılığında sağlık çerçevesinde etkili olan hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı, 1827 yılında Hekim başı Mustafa Behçet’in önderliğinde ilk Tıp Eğitimi kurulduğu tarihten günümüze kadar kutlanmaya devam ediyor. Yine zor şartlarda çalışan hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın özellikle acil şartlarında sözlü ve fiili şiddete maruz kalmamıza rağmen insanların acısını dindirmeye, insanları yaşatmaya ve daha nitelikli bir yaşam sürdürmelerini kendilerine hedef eden tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı kutluyorum”. Dedi.

Tıp Fakültesi Öğrencileri adına konuşan İnt.Dr.Merve Deniz Karakoç; Türkiye’nin en köklü Üniversitelerinin birinde Tıp Eğitimi aldığım için kendimi çok şanslı his ediyorum ve bunu her ortamda her platformda bahsetmekten  gurur duyduğunu dile getiren İnt.Dr.Karakoç “ Bu yıl ki  Tıp Bayramına Mezuniyet öncesi tıp eğitimi akredite olarak girdiğimiz için çok mutluyuz bu süreci bize yaşatan başta Rektörümüz olmak üzere tüm yöneticilerimize ve Öğretim üyesi  tüm hocalarımıza bizim geleceğimiz için yaptıkları bu işten dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim .Diye konuştu.

Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu ise yaptığı konuşmada , “Bilindiği üzere Tıp eğitimi Dekanlık kısmı  yani eğitim- öğretim  ve birde uygulama kısmı olmak üzere iki kısımdan oluşur. Yönetim olarak görevlendirildikten hemen sonra bizler eğitimi ve sağlık uygulama tedavi hizmetlerinin en kaliteli bir şekilde hastalarımıza ve hasta yakınlarımıza nasıl verileceği hususunda çalışmalarımızı başlatıık,8 aylık bir süre zarfında önce Sağlık Bakanlığının Sağlıkta Kalite Standartları (SKSV5) yüksek puan alarak geçtik ardından TSE müracaat ettik TS EN İSO 9001:2015 belgesini aldık, Avrupa Kalite Vakfı mükemmellik Modeli (EFQM) belgesini iki yıldız olarak aldık. Tabi bu bizi memnun etmedi hastanede bu çalışmalar yapılıyor ama bir tarafı eksik kalmıştı oda Dekanlık kısmı, dolasıyla yine Dekanlığımızla görüşülerek Kalite ve Akreditasyon çalışmalarını başlattık ve hamd olsun 1 yıllık çalışmayla birlikte şubat ayının başında Tıp Fakültesi eğitimimizin TEPDAD tarafından akreditasyonu gelişti ve bunu şubat ayı itibariyle ilan ettik bu bizim açımızdan son derece gurur verici onur verici bu durumdu bu anlamda başta Rektörümüz Prof.Dr.Talip GÜL  olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim”. Dedi

Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof.Dr Mehmet Emin Yılmaz  “14 Mart Tıp Bayramı ve Tıp Hekimliğinin Geleceği” konusunda yapmış olduğu sunumunda Tıp Bayramının günümüze kadar geliş evrelerini, tıbbiyelilerin Milli Mücadele dönemine yapmış oldukları katkıları anlattı. Hekim kelimesinin çıktığı yerin çok anlamlı olduğu dile getiren Prof.Dr.Yılmaz “Hekim kelimesi hikmet’ten gelir hüküm’den gelir yani hikmet ehli olmak hüküm sahibi olmak ve bütün bunları yaparken toplumun değerlerine sahip çıkmak gerekir. Hekimlik çok zor bir meslek bir takım ekonomik çıkarlar uğruna farklı farklı nedenlerle değerlerimizi üzerine çöp yığmayalım değerlerimizin sahibi olalım bütün zorluklara rağmen kendimiz olalım kendimizin ne olduğunu bilelim ve geçmişten gelen değerlerin mirasçı olduğumuzu unutmayalım bilincinde olalım “Dedi.

Daha sonra Tıp Fakültesi büyük salonda Başhekimlik Sosyal Komitesi müzik gurubun verdiği mini konserle devam etti. Konserde çalınan müzikler eşliğinde Öğretim üyeleri, Sağlık çalışanları ve öğrenciler halaylar çektiler.

Tören Sonunda 14 Mart Tıp Bayramı dolasıyla Tıp Fakültesi dekanlığınca Satranç, Masa Tenisi, Kort Tenisi ve Futbol müsabakalarında dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi.

1 2 3 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16