Hastaneler Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

10

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Genel kurul toplantısı Rektör Prof.Dr.Talip Gül başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda bir önceki genel kurul toplantısında alınan kararlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Tıp Fakültesi Hastaneleri konferans salonunda yapılan toplantıya Rektör Prof. Dr.Talip Gül Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr.Ali Kemal Kadiroğlu, Üniversite Genel Sekteri Dr. Kenan Yakupoğlu Hastane yöneticileri ve genel kurul üyeleri katıldı.

Türkiye’deki Üniversitede hastaneleri içiresinde en iyi hastanelerden birisiyiz

Rektör Gül “Türkiye’deki Üniversite hastaneleri içerisinde en iyi hastanelerden birisiyiz bunu Ankara söylüyor, bunu SGK söylüyor, bunu Sağlık Bakanlığı söylüyor”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof .Dr Talip Gül , Son 2 yıl içerinde Üniversitenin  her bölümünde Dekanlıklarda Yüksekokullarda diğer ünitelerde çok güzel şeyler yaptıklarını belirterek ; Biz yönetime geldiğimiz zaman Üniversitenin bir Üniversite olmadığını gördük , hiçbir yönetmeliğin hiçbir tüzüğün hiçbir kanunun uygulanmamış olduğunu hangi dosyaya elimizi atsak o dosya elimizde kalıyordu, Biz çok güzel şeyler yaptık yönetmelikleri, yönergeleri, genelgeleri hepsini oluşturduk bundan sonra gelecek yönetimin işi çok kolay olacak kim gelirse gelsin çünkü kurumsal bir Üniversite oluşturmuş durumdayız , dedi.

Rektör Gül “Üniversite Hastanemiz son yıllarda büyük atılımlar yaptı ilk yıllarda herkes eleştiriyordu hastane yönetimini, fakat biz hastane yönetimiyle çok iyi şeyler yakalayacağımızı biliyorduk dolasıyla hastane yönetiminin sürekli arkasında durdum bugün hamd olsun Türkiye’deki Üniversitede hastaneleri içerisinde en iyi hastanelerden birisiyiz bunu Ankara söylüyor, bunu SGK söylüyor bunu Sağlık Bakanlığı söylüyor. Borcumuz var bütün hastanelerin borcu var ama en az borcu olan hastanelerden biriyiz, bu borç hastane yönetiminin çalışmamasından kaynaklı değil hastane yönetimi çok özveriyle çalışıyor hepimiz buna şahidiz” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu üst yönetimin çalışmaları kapsamında idari, mali destek ve teknik işlerde 2018 yılı içerisinde yapılan çalışmaları ve 2019 yılı için planlanan projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantı sorunlara çözüm önerileri, dilek ve temennilerle sona erdi.

10 11 12 13 14 15