• 0850 480 21 00

Bölgenin En Büyük Hastanesini Barındıran Dicle Üniversitesi Tıp Fakülteleri Hastanelerinde 4 Yeni Ameliyat Odası ve Girişimsel Radyoloji Gözlem Odası Hizmete Girdi.

13

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri bünyesinde geçtiğimiz yıl 203 bin 495 ameliyat gerçekleştirildi. Bugün hizmete giren 4 yeni ameliyat odası ile birlikte hastaların ameliyat sayılarında belirgin bir artış yaşanacak.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Tıp Fakültesi Hastanelerinde yapılan 4 yeni ameliyat odasının açılışını gerçekleştirdi. Beraberinde Dicle Üniversitesi Rektör Yrd. ve Tıp Fakültesi  Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Başhekim yardımcı ve Ameliyathane sorumlusu Doç.Dr.Veysi Bahadır birlikte ameliyat odalarının açılışını gerçekleştiren Rektör Gül, daha sonra odalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ardından açıklamalarda bulunan Rektör Gül, Üniversite hastanesi bölgenin en büyük ve referanslı hastanesi olduğunu söyledi. Rektör Gül, şöyle devam etti:“2017 yılında 203 bin 495 ameliyat yapıldı hastanemizde. Bu ameliyatların hepsi zor ameliyatlar ve çevre illerden yapılamayıp da bize yönlendirilen ameliyatlardır. İki senelik bir çalışma ile 4 yeni ameliyat odası daha hizmete sunmuş durumdayız. Şu anda toplam 26 ameliyat gözümüz var. Normalde ayda 2 bin ameliyat yapılırken geçtiğimiz ay, bu yeni ameliyat odalarını hizmete sokmakla yaklaşık 2 bin 500 civarında ameliyat yapıldı. Bundan sonra tabi ki ameliyat sayıları giderek artacak. Hastanemiz bölgenin referans hastanesi olduğu için ve en zor ameliyatların burada gerçekleşme durumu olduğu için bu hizmetin önemi ortaya çıkmış oluyor ”dedi.

Rektör Gül ve beraberindekiler daha sonra girişimsel radyoloji ünitesi ve bakım odasının açılışını gerçekleştirdi.

Açılıştan sonra söz alan Girişimsel Radyoloji uzmanı Dr.Öğretim üyesi Mehmet Guli Çetinçakmak; Amaç, hastaları tedavi etmek, girişimsel radyoloji yıllardır bizim hastanemizde yapılıyor. Fakat elemanlarımızın bir kısmının gitmesi sonucu bu tedavide biraz duraksama oldu. Daha önce tedaviler yapıldığı zaman da otelcilik ünitesi yoktu. Girişimsel radyoloji ünitesinin açılması ile birlikte hem müdahaleler yapılacak hem de hasta burada istirahat edecektir, burada otel hizmeti verilecektir. Daha önce hastalar bu işlemi aldıktan sonra evlerine gidiyorlardı veya başka kliniklere sevk ediliyorlardı, tabi ki bu da birçok komplikasyonları beraberinde getiren bir durumdur. Yatak hizmetinin aynı yerde verilmesi çok önemlidir. diye konuştu.

13 14 15 16 17 18 19 20